Cais - Butas, Prunus Armeniaca

30000053

Produs Nou

Cais - Butas, Prunus Armeniaca Expand

Stoc epuizat

13,10 lei

cu TVA

Detalii

Cais - Butas, Prunus Armeniaca


Caisii se planteaza toamna si primavara la o distanta de 4-5m intre randuri, 3-4m intre pomi cu punctul de altoire la 5 cm deasupra solului.

 

Rezista foarte bine la frig, insa nu suporta mai mult de -25C.

 

Originar din Asia, poate ajunge la 6m inaltime cu frunze ovale, varf ascutit, coroana densa si voluminoasa. Florile sunt albe sau roz deschis, fructele acoperite de peri.

 

Infloreste devreme, in prima saptamana a lunii aprilie.

 

Formele de coroana folosite sunt tip vas, aplatizate, coroane ce asigura o iluminare buna a pomilor.

 

Productia este mare si fructifica din anul 3-4 de la plantare, se pot obtine circa 10-20 t/ha, in functie de soi, varsta pomilor si clima.

 

Recomandam taierile anuale ce asigura cresteri noi pentru formarea viitoarelor ramuri de rod.

 

Taierile periodice au scopul de a mentine coroanele in spatiul acordat, pentru a asigura lumina necesara coacerii fructelor, normarea productiei.

 

Fructele si samburii se utilizeaza in scop fitoterapeutic.

 

Compozitie:

 

vitamina A, B1, B2, C,PP, proteine, acid nicotinic, saruri minerale de calciu, magneziu, brom, potasiu, sulf, cupru, fibre , zaharuri, glucoza, fructoza, acid ascorbic, oxalic, malic si acid citric, precum si tocoferoli si acid pantotenic, riboflavina, betacaroten si licopen.


Acestea au proprietati tonice, astringente, laxative, antioxidante, depurative, diuretice si antihelmitice.

 

Efecte terapeutice:

 

Se recomanda utilizarea fructelor ca atare, sub forma de compot, dulceata, suc pentru: anemie, edem, depresii, insomnii, astenie, inapetenta, constipatie, litiaza biliara, rahitism, detoxifiere, boli reumatice.

 

6-7 samburi pe stomacul gol consumati ca atare sunt indicati in cazuri de parazitoze intestinale, afectiuni respiratorii, astm bronsic, tuse, hipertensiune sau afectiuni ale inimii.

 

Uleiul extras din caise se foloseste in aromaterapie, in cabinetele de relaxare ca tratament antistres.

 

Sucul de caise amestecat cu miere este trateaza afectiunile gripale, cu febra, avand efect febrifug.

 

Sucul de caise aplicat extern calmeaza si vindeca arsurile, eczemele si plagile.

 

Sunt contraindicate fructele si sucul de caise celor ce sufera de diabet datorita continutului ridicat de zahar.

 

In cosmetica  samburii de caise se folosesc pentru prepararea unei emulsii de limpezire a parului actionand ca un balsam natural.

 

Atat fructul, samburii cat si floarea de cais sunt utilizate sub forma de uleiuri, creme si lotiuni   pentru pielea uscata, ridata.

 

Se obtin uleiuri, creme si lotiuni pentru pielea uscata din fructe, samburi si flori.

Caracteristici

Temperatura Rezistent la temperaturi de pana la -28C
Pozitionare Loc insorit
Persistenta Frunzelor Frunze cazatoare
Pamant Prefera solul bogat si drenat
Origine Asia
Inflorire Martie Aprilie
Fructificare Iulie-August
Dimensiuni Inaltime la maturitate; pana la 5-10 M; in functie de soi.

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.