Artar, Acer Palmatum Atropurpureum 60/80cm

30000063

Produs Nou

Artar, Acer Palmatum Atropurpureum 60/80cm Expand

Stoc epuizat

79,99 lei

cu TVA

Detalii

Artar, Acer Palmatum Atropurpureum 60/80cm


Acer palmatum sau artarul japonez cum i se mai spune, este o specie raspandita cu preponderenta in tari precum: Japonia, China, Korea, Mongolia estica si sud-estul Rusiei.


Mai multe specii de artar datorita culorilor spectaculoase, formelor variate ale arborilor si frunzelor au fost raspandite pe o scara larga, la nivel mondial.


Acer palmatum este un arbust cu frunze cazatoare de mici dimensiuni ce poate atinge inaltimi intre 6-10m, foarte rar 16m. Poate avea multiple trunchiuri, unite in apropiere de sol.


De regula arbustii au forma semisferica.


Frunzele de 4-12cm, palmate cu 5,7 sau 8 lobi ascutiti.


Florile se formeaza din ciorchini mici, flori individuale cu 5 sepale rosii/violet si 5 petale albe.


Fructul artarului este reprezentat de o pereche de samara cu aripi, fiecare de 2-3cm lungime si 6-8mm samanta.


Semintele artarului japonez necesita stratificare pentru a germina.


Chiar si in mediul natural artarul variaza in dimensiuni, forme si culori indiferent daca semintele sunt de la acelasi copac.


Formele de crestere a acestui arbore variaza intre cresteri pe verticala si orizontala.


Arborele japonez este cultivat in Japonia de secole si incepand cu 1800 se raspandeste in zonele temperate ale globului.


Horticultorii japonezi au dezvoltat diverse specii de artari din arborii cultivati in Japonia, Korea si China. Acestia devin o alegere populara a iubitorilor de bonsai precum si un subiect tot mai intalnit in arta orientala.


In comert se intalnesc diverse specii, fiind la mare cautare in Europa si America de Nord.


In China se foloseste un preparat medicamentos din crengile si frunzele de artar.


Unele specii tolereaza soarele dar majoritatea prefera semi-umbra mai ales in zonele calduroase. Se poate creste cu succes si in ghiveci, fiind o planta ornamentala adaptabila.


Artarii sunt predispusi sa se usuce pe timpul secetos, avand nevoie de o hidratare consistenta.


Este recomandata mulcirea cu un strat mai gros de scoarta.

Solul bine drenat este esential.


Artarii nu au nevoie de fertilizare iar fertilizatorul cu nitrogen nu trebuie adaugat in imediata apropiere existand un risc de crestere exagerata si implicit a imbolnavirii plantei.


Taierile


Daca spatiul nu reprezinta o problema taierile nu sunt necesare.


In mod normal crengile arborilor care nu primesc suficienta lumina cad de la sine.


Unii cultivatori prefera sa dea o forma artistica arborilor, sa subtieze coroana din interior pentru a expune gratia crengilor pricipale.


Momentul cel mai propice pentru tundere este iarna, cand frunzele parasesc complet copacul. Prin tunderile se vor accetua astfel liniile sinuoase ale ramurilor.


Tunderea nu se realizeaza insa ca in cazul gardului viu. Forma coroanei se va da alegandu-se cu grija ramurile de taiere.


Pot fi folositi si ca spalieri pastrand coroana la o anumita dimensiune.

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.