Azalea Rhododendron Simsii, Rosie

30000502

Produs Nou

Azalea Rhododendron Simsii, Rosie Expand

Atenție: Stoc Limitat!

26,51 lei

cu TVA

Detalii

Azalea Rhododendron Simsii, Rosie


Rhododendron simsii

Denumire comuna: Azalea Indiana, Azalea lui Sims

Familia: Ericaceae


Distributie si habitat:


Rhododendron simsii este originara din Asia de Est, unde creste la altitudini de 500-2700m.

Este un arbust ce poate atinge inaltimi de pana la 2m, cu frunze ovale. Culorile speciei variaza de la alb pana la rosu inchis.


Descriere:


Rhododendron simsii face parte din speciile de Rhododendroni ce pot fi crescute ca plante de apartament. Acestea sunt deobicei specii hibride ce ating pana in 45cm inaltime, cu frunze de 2-3 m lungime in general sub forma de ou.

Florile sub forma de palnie infloresc de la capetele tulpilor.

Plantele Rhododendron simsii hybrid sunt specilene cu flori mari. Frunzele sunt uneori lucioase, dar in general toate varietatile prezinta perisori pe margini.

Florile ies in manunchiuri a cate 2 pana la 5; fiecare floare are dimensiuni de 4-5 cm, putand fi simple sau duble, cateodata cu petale incretite. Culorile pot fi albe, magenta sau orice nuanta de roz iar cateodata bicolore. Planta ramane inflorita cateva saptamani. 


Daca este corect ingrijita in perioada imbobocirii, florile va pot incanta aproximativ 6 saptamani.

In general inflorirea dureaza intre 2 si 4 saptamani.


Ingrijirea Plantei de apartament:


Aceste soiuri hibride sunt deobicei plante de apartament, sezoniere ce incanta in general din iarna pana in primavara, dar pot fi pastrate chiar si cativa ani la fel de frumoase daca se ofera conditii prielnice.

Este bine sa mutam aceste plante afara pentru cateva luni pe an sau sa le tinem pe balcon sau veranda bine iluminate. In mod normal acestea infloresc la mijlocul primaverii, insa in functie de momentul ales pentru plantare, perioada de inflorire poate varia.


Lumina:


Plantele de ghiveci, imbobocite sau inflorite, ar trebui asezate in zone luminate puternic insa ferite de lumina directa a soarelui.


Temperatura:


Sunt recomandate temperaturile intre 7-16C. La peste 20C radacinile se vor usca repede, inflorirea nu va reusi iar frunzele vor cadea. Mutati treptat planta din mediile reci in cele calduroase doar daca este absolut necesar, insa inflorirea nu va dura la fel de mult.


Udarea:


Solul trebuie sa fie mereu umed, iar majoritatea timpului le veti plantate in muschi de turba. Asigurati-va asadar ca sunt bine udate de fiecare data.


Asezati ghivecele pe tavite sau pe farfurii de ghiveci cu pietricele si apa pentru o hidratare in plus, sau intr-un alt ghiveci cu muschi de turba pentru a pastra planta hidratata.


Intretinere:


Aplicati fertilizator fara lamaie o data la 2 saptamani de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.


D:12cm, H:25cm

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.