Gazania

20000006154

Produs Nou

Gazania Expand

Stoc epuizat

2,75 lei

cu TVA

Detalii

Gazania

Originara din Africa de Sud, gazania este o planta anuala. Gazania a fost descrisa pentru prima data de botanistul german Joseph Gaertner, care a numit-o dupa Teodor Gaza, un traducator din secolul al XV-lea al lucrarilor lui Theophrastus. 

Frunzele gazaniei sunt alungite si au aspect de lance, cu nuante de verde-argintiu, iar florile au aspect de rozeta, in jurul unui disc si se gasesc in culori precum portocaliul, maroul, galbenul sau bicolore.

Gazania iubeste lumina si caldura, astfel ca nu sunt recomandate zonele umbroase, atunci cand este plantata. Se poate planta atat in ghiveci, cat si in gradina. In gradina, gazania se planteaza dupa trecerea inghetului, in lunile aprilie-mai. Toamna tulpinile gazaniei se taie, iar ghivecele se pastreaza la temperature de 5-7 grade.


Udarea trebuie sa fie moderata, iar drenajul trebuie sa fie unul bun pentru a evita aparitia mucegaiurilor.  Gazania trebuie sa aiba un ph care sa se situeze intre valorile de 5,8 si 6,2.

Caracteristici

Culoare Galben
Temperatura Rezista pana la primul inghet.
Pozitionare Soare
Pamant Rezista in sol bogat si bine drenat
Origine Africa de sud
Inflorire Iunie Octombrie
Dimensiuni Inaltime la maturitate; 20-25 cm

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.