Primula

30000818

Produs Nou

Primula Expand

Stoc epuizat

7,99 lei

cu TVA

Detalii

PrimulaPrumulele infloresc la inceputul primaverii intr-o varietate de forme, dimensiuni si culori. Acestea se pot planta in gradina sub forma de paturi de flori, borduri, in ghivece sau pentru naturalizarea unor portiuni de gazon.Daca sunt mentinute in conditii corespunzatoare, aceste plante rezistente se vor inmulti in fiecare an, adaugand pete de culoare peisajului.


Florile rezista deobicei pe tot parcusul verii iar in anumite zone continua sa ne incante cu impresionantele culori si in sezonul de toamna.Majoritatea primulelor ce pot fi admirate in gradini sunt plante hibride ce se intalnesc in diverse culori.


Aceste plante perene prefera conditii de mediu umed asemanatoare celor din paduri.

Primulele sunt usor de crescut fiind rezistente si adaptabile.Se recomanda plantarea primulelor in zone usor umbrite iar solul sa fie bine drenat, de preferat in amestec cu materii organice.


Distanta de plantare intre flori recomandata este de 15 - 30cm si o adancime de 10 - 15 cm.

Dupa plantare florile se vor uda bine.


Adaugati un strat de mulci in jurul plantei pentru mentinerea umezelii.


Pe timpul verii se recomanda udarea florilor o data pe saptamana sau mai des in functie de temperatura, reducand treptat odata cu venirea toamnei.


Se poate adauga in doze mici fertilizator organic in sezonul de crestere.


Pastrati aspectul ingrijit al primulelor indepartand funzele si florile uscate.


Daca doriti sa adunati seminte de la aceste plante asteptati pana spre sfarsitul verii - inceputul toamnei. Aceste se pastreaza in spatii uscate si reci pana la plantare sau semanate in cadre reci.


Principalii daunatori care afecteaza primulele sunt licmasii si melcii. Acestia pot si combatuti prin pozitionarea de momomeli nontoxice pentru melci.

Pentru a nu fi atacate de acarieni si afide primulele pot fi stopite cu apa cu sapun.


Daca solul nu este bine drenat exista pericoloul de putrezire a radacinii si coroanei plantei.

Pentru a evita aceasta situatie se va adauga compost in sol sau se va muta intr-un spatiu bine drenat.

Prea multa umezeala face planta susceptibila de a capata boli fungice,

Cel mai adesea o udare corecta si mentinerea spatiului corespunzator intre plante previne aceasta situatie.Primulele sunt usor de crescut si intretinut daca se aplica masurile corecte.

Caracteristici

Culoare Alb , Galben , Ocru , Roz , Mov , Visiniu.
Pozitionare Semi-umbra; umbra.
Persistenta Frunzelor Frunze cazatoare
Pamant Rezistent in sol calcaros si uscat
Origine Europa; Asia
Inflorire Ianuarie Mai
Dimensiuni Inaltime la maturitate; pana la 15 cm

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.