Alocasia Amazonica Polly

30000497

Produs Nou

Alocasia Amazonica Polly Expand

Stoc epuizat

26,03 lei

cu TVA

Detalii

Alocasia Amazonica Polly


Denumire botanica Alocasia Amazonica.


Mai poarta si denumirea de "Urechea elefantului" datorita aspectului asemanator.


Urechea elefantului - este o planta exotica de interior cu frunze impresionante.


Tulpinile groase cresc in pozitie verticala sub forma de sageata, avand marginile dantelate. Venele iesite in relief de un verde-argintiu contrasteaza puternic cu coloratia verde inchis a frunzelor lucioase.


Alocasia Polly creste sub forma de rizomi, putand fi impartiti primavara in mai multe plante.


Fiecare rizom produce mai multe frunze cu lungimi de pana la 40cm lungime.


Este o planta deosebita, de efect, ce va atrage cu siguranta atentia in orice locuinta.


Florile se compun din spadice inconjurat de o spata insa in acest caz florile sunt nesemnificative, efectul spectaculos al frunzelor fiind motivul pentru care aceste plante sunt indragite.


Putine plante de interior ies in evidenta ca aceasta. Chiar si plantele tinere de Alocasia atrag atentia si ating rapid inaltimi de+60 cm.


Asezati Alocasia intr-o zona luminata si calduroasa pe timpul iernii. Primind o ingrijire corespunzatoare, aceasta planta exotica de interior va va bucura un timp indelungat.


Ingrijirea Urechii de elefant:


Aceasta planta tropicala poate fi pretentioasa, preferand umiditarea ridicata a gradinilor tropicale. Aceasta poate fi suplinita de un umidificator sau de o pulverizare frecventa cu apa a frunzelor. 


Pulverizarea aplicata in mod regulat tine la distanta acarienii rosii, atrasi de conditiile de mediu uscat.


Daca este necesar replantati planta intr-un nou ghiveci primavara, de preferat intr-un recipient cu orificii pentru drenare, necesar pentru sanatatea radacinilor. In caz contrar acestea vor putrezi.


Oferiti-i plantei o perioada de repaus in sezonul de iarna, permitand solului sa devina aproape uscat intre udari, oprind fertilizarea.


Daca se usuca complet poate intra in stare latenta. Cu toate acestea nu renuntati la planta. Cu grija, isi poate reveni intr-o luna sau doua.


Continuati sa-i oferiti umiditatea de care are nevoie.


Sfaturi de ingrijire:


Origine:
Asia Tropicala


Inaltime: Pana la 60cm


Lumina: Puternica, soare indirect.


Apa: Pastrati solul umed din primavara pana in toamna, aceasta fiind perioada in care planta creste in mod activ. Iarna udati-o moderat, permitand solului sa devina aproape uscat intre udari. Necesita aer umed. Pentru cele mai bune rezultate folositi un umidificator.


Temperatura: 18-24C.


Sol: Muschi de turba


Fertilizare: La 2 saptamani din primavara pana in toamna adaugati fetilizator 20-10-10 diluat pe jumatate. Exlusa fertilizarea pe timpul iernii.


Inmultire: Divizarea rizomilor primavara in ghivece diferite. Pastrati partea de sus a rizomilor deasupra nivelului solului pentru ca tulpinile noi sa nu putrezeasca.


Pretul afisat corespunde unei ambalari si unor dimensiuni de:  D: 12 m, H: 45 cm.
Pentru a afla informatii despre existenta soiului de plante si in alte dimensiuni si ambalari, va rugam sa ne contactati.


Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.