Coacaz Negru - Butas

30000278

Produs Nou

Coacaz Negru - Butas Expand

Stoc epuizat

7,17 lei

cu TVA

Detalii

Coacaz Negru - Butas


Coacazul negru - Ribes nigrum - din familia Grossulariaceae creste sub forma de tufe, ajungand la o inaltime de maxim 2m.
Fructele sunt grupate in ciorchini. Boabele zemoase, sferice au gustul dulce acrisor, culoarea inchisa, diametrul de 6 - 11 mm cu mai multe seminte in interiorul lor.


Planta contine taninuri, rutozid, vitamina C, ulei volatil din carburi terpenice. Fructele contin: vitaminele C, B si PP, acizi organici, pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, terpene, flavonoide, calciu, fier, potasiu si fosfor.


In Europa, coacazul negru este cunoscuta ca planta de cultura din sec. XVI.


Fructele se folosesc la prepararea de sucuri, siropuri, jeleuri sau marmelada si sunt recomandate persoanelor anemice, surmenate, cu deficit de fier.


Extractul din florile de coacaz negru este utilizat in compozitia parfumurilor iar frunzele ca medicament naturist pentru efectul lor diuretic, in afectiunile inimii, reumatism, guta.


Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.