Mur Catalin - Butas

30000277

Produs Nou

Mur Catalin - Butas Expand

Stoc epuizat

7,17 lei

cu TVA

Detalii

Mur Catalin - Butas


Murul este un arbust peren ce apartine genului Rubus din familia Rosaceae.


Lastarii ating inaltimi de pana la 3m, au tuplina arcuita acoperita de ghimpi. Frunzele au margini neregulate, nervuri cu peri, proeminente pe fata interioara.

Florile albe sau roz se deschid in iunie-august.

Fructe compuse, carnoase, rosii si acrisoare la inceputul coacerii, negre si dulci cand sunt coapte.


Des intalnit la marginea padurilor, de-a lungul raurilor, in zonele de deal din Europa, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Nordul Americii.


Murul este cunoscut inca din secolul al IV-lea fiind utilizat in scopuri medicinale iar in prezent se pot gasi peste 100 de specii si peste 1000 de varietati hibride.


Murele sunt consumate ca atare fiind folosite si in prepararea de gemuri, jeleuri, compoturi, siropuri si bauturi alcoolice.

Fructele contin vitaminele A si C, acid citric si salicilic, mucilagii, flavonide, inozitol si pectina.


Pe tot parcursul verii se pot recolta frunzele mari care se pun la uscat iar de la sfarsitul lunii iulie pana octombrie se coc murele.


Plantarea se face primavara sau toamna pe solurile umede, bine drenate, intr-o zona cu acces la soare, la adapost de vanturile puternice si departe de murii salbatici ce ar duce la rapandirea bolilor.


Tulpinile dau rod in anul 2, apoi mor, urmand apoi tunderea pentru a face loc noilor mladite de rod.

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.