Zmeur Liulin - Butas

30000276

Produs Nou

Zmeur Liulin - Butas Expand

Stoc epuizat

7,17 lei

cu TVA

Detalii

Zmeur Liulin - Butas


Zmeurul - Rubus Idaeus din familia Rosaceae - este un arbust tufos, peren, cu lastari taratori, tulpini drepte, arcuite spre varf, ghimpi drepti, de forma unor ace, plasati deobicei doar pe partea inferioara.


Poate atinge inaltimi de pana la 2m.


Frunzele sunt alcatuite din 3-7 foliole, dintate pe margini, pe fata superioara verzi iar pe cea inferioara albicioase. Sunt folosite la preparea de ceaiuri medicinale, proaspete sau uscate pentru tratarea durerilor menstruale.


Florile zmeurului - albe, cu 5 sepale, 5 petale si numeroase stamine sunt o sursa importanta de nectar pentru albinele ce produc miere.


Fructul - zmeura este rosie, cu gust acrisor-aromat si miros placut.

Zmeura se cutiva pentru consum in stare proaspata si pentru procesare industriala.

Xilitolul, un indulcitor artificial care se foloseste in tratarea si prevenirea cariilor dentare este extras din zmeura.


Inflorirea are loc din mai pana in iunie.


Arbustul creste spontan in locuri stancoase, in regiunile de deal, munte si in luminisurile din padure.

Fiind o planta specifica climei temperate, aceasta poate creste pe intreg teritoriul Romaniei.


Pentru a asigura o productie la capacitate maxima se recomanda plantarea zmeurului in zone cu sol bogat, afanat, soare plin si umiditate considerabila, aceasta fiind absolut necesara, in caz contrar lastarii se pot usca prematur.


Inmultirea se poate realiza prin butasire, marcotaj si despartirea de planta-mama.

Livrare produse

La Maison des Jardins livreaza produsele prin firma de curierat Fan Courier. Transportul este suportat in totalitate de catre cumparator, acesta variaza in functie de greutate si dimensiuni.

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.